Destiláty  Počet produktů: 558

Podkategorie

  • Rum
    Rum je alkoholický nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy získané z cukrové třtiny. Původ slova rum není jasný. Odborníci se uvádějí dvě varianty. Podle první teorie je slovo rum odvozeno od slova rumbellion, což je anglicky „velký ruch“. Podle druhého tábora pochází pojmenování tohoto nápoje od latinského názvu „sacharum officinarium“. Většina producentů rumu se tak nachází v oblastech, kde je rozvinutý cukrovarnický průmysl, jako je Austrálie, Indie, ostrov Réunion či oblast Karibiku (zde zejména Jamajka a Kuba). Jeho vlastí jsou Antily (souostroví, které představuje dominantní část Karibiku), kde se vyvinula na každém ostrově specifická varianta tohoto destilátu. Existuje několik druhů rumu. Světlý rum (Blanco) se často využívá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum (tmavnoucí postupným zráním v sudech) bývá konzumován samostatně jako tzv. sipper či využíván pro vaření.
  • Whisky
    Whisky je alkoholický nápoj destilovaný z obilnin, zrající v dřevěných sudech (většinou dubových). Podle znalců nechutnají žádné dvě značky whisky stejně. Převážně v Americe se ale whisky připravuje destilací z kukuřice. Není pravda, že míchané whisky jsou podřadnější. Některé z nejdůležitějších whisky na světě jsou směsi.
  • Vodka
    Vodka je druh oblíbeného alkoholického nápoje obsahující obvykle 35–70 % alkoholu (nejčastější je 40%). Vodka je většinou čiré barvy, výrazně alkoholické chuti. Pojmenování pochází buď ze slovanského slova pro vodu, nebo od (rozpustit léčivo v alkoholu jako destilát), nebo středověkého nápoje aqua vitae. Většinou se konzumuje čistá (zpravidla chlazená). Často je také používáná v koktejlech (například Screwdriver, Bloody Mary, Sex on the Beach či Long Island Iced Tea). Vodka se tradičně vyrábí z obilí, ale základní surovinou mohou být i brambory, cukrová řepa, vinná réva či rýže. Výrobní postup má několik fází, mezi které patří kvašení, destilace, filtrace a ředění. Vodka z bramborového nebo řepného lihu se obvykle dochucuje kapsicinem (paprikovým výtažkem), cukrem a kuchyňskou solí. Kromě čisté vodky existuje řada ochucených vodek, které bývají jemnější. Mezi nejčastější příchutě patří jablko, broskev, švestka, višeň nebo meloun.
  • Tequila
    Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Někdy se chybně uvádí, že vynálezci tequily jsou jihoameričití indiáni. Ti však vůbec neznali proces destilace. První tequilu začali vyrábět až španělští kolonizátoři. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. Dále pak v určitých oblastech států Guanajuato, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas. Na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo. Název NOM znamená zkratku „Norma Oficial Mexicana“. Je to ochranná známka tequily mexickým zákonem. Číslo připojené ke zkratce NOM uvádí místo, kde byla tequila vyrobena.
  • Cognac
    Koňak (francouzsky cognac) je nejznámějším typem brandy. Základní surovinou pro výrobu jsou hrozny vinné révy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC: musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Hrozny z jednotlivých apelací je povoleno mezi sebou míchat. Pokud jsou použité hrozny vypěstovány pouze v apelaci Grande Champagne a pochází z odrůdy Ugni Blanc je možno koňak na etiketě označit jako Premiere cru du Cognac. musí být vyrobena jen z bílých odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard. musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni VS (very special) – nejméně 2 roky VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky XO (extra old) – nejméně 10 let Každý rok se odpaří přibližně 3 % alkoholu, nazývané la part des anges (andělský podíl).Koňak je buď směs různých ročníků (nejběžněji dostupný koňak), směs různých destilací jednoho ročníku, nebo jako ročníkový z jedné konkrétní destilace.
  • Absinth
    Pravý absint Bylinné přísady jsou macerovány v alkoholu, načež je výsledný macerát destilován. Destilace je dvou- nebo třífázová, přičemž v určitých fázích se bylinky obměňují a doplňují. Tento finální (průtahový) destilát je naprosto bezbarvý a obsahuje zhruba od 65% do 80% alkoholu. Takto upravený destilát může být rovnou stáčen a prodáván jako bílý absint, neboli blanche, resp. la Bleue. Pokud je destilát dále barven, aby získal zelenou barvu, jde o absint verte, neboli zelený. Zelenou barvu dodává absintu chlorofyl z bylinek, jež jsou při barvení použity. Chlorofyl postupem času v lahvi hnědne (vizte raritní pre-ban absinty z počátku 19. století, které byly v různých koutech světa po sto letech nalezeny).
  • Aperitiv
    Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano. Aperitiv může být lehký – sekt, šampaňské, suché bílé nebo červené víno, nebo sladký – cinzano, becherovka, portské víno, martini, sherry. Sem také řadíme lihoviny – vodka, hořké nebo hořkosladké likéry – Fernet Stock, Becherovka. Lihoviny se podávají dobře vychlazené 0,05 l bez přidané vody.
  • Brandy
    Brandy (angl. pálenka) je vinná pálenka či vínovice, destilát z vína s obsahem alkoholu 35-60 %. Nejznámější brandy pocházejí z Francie (oblasti Cognac a Armagnac v jihozápadní Francii), ale brandy se vyrábí i v jiných vinařských oblastech, zejména ve Španělsku, v Itálii, v Řecku nebo v Gruzii. Kvalitní brandy se vyrábí z vybraných odrůd révy, nejméně týden kvasí, pak se postupně destiluje a nechává dozrát i několik let v dubových sudech po sherry, kde teprve dostává typickou barvu. Naopak do portského vína, do sherry a "šaleru" se brandy přidává.
  • Calvados
  • Gin
    Gin pochází z Nizozemska, kde byl poprvé objeven r. 1650. Vynalezl jej Dr. Fanciscus de La Boie známý spíše pod jménem Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzitě v Leidenu. Stejně jako mnoho jiných destilátů bylo použití zamýšleno jako lék. Dr. Sylvius chtěl nalézt levné diuretikum, které by použil jako lék na ledvinové potíže. Smíchal tedy dvě močopudné suroviny: olej z jalovcových bobulí a obilný destilát. Takto vzniklou směs nazval genever (fr. genévrier = jalovec). Angličtí vojáci nazvali tento nápoj "holandská kuráž" a přivezli jej do Anglie, kde natolik zachutnal, že býval považován za národní drink. Druhý typ ginu, který vyvinuli londýnští lihovarníci, se nazývá dry gin, někdy také s přídomkem London, což naznačuje místo, kde byl poprvé vyroben. Tento typ se od toho holandského liší nejen výrobou ale i chutí. Vznikl r. 1831. Vyrábí se destilací z obilí a přidáním všemožných bylin jako např. kardamom, pomerančová kůra nebo jalovčinky a spousta dalších přísad, které jsou vlastním tajným receptem každé palírny. Gin se přidává do různých koktejlů, např. gimlet, gin-fizz, Martini nebo gin s tonikem. Tento nápoj má i své muzeum, a to v Hasseltu v severovýchodní Belgii.
  • Likéry
    Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, aby se jejich složky správně spojily.
  • Ovocné pálenky
  • Miniatury
  • Grapa, Ouzo
    Grappa je pálenka italského původu z vína nebo z matoliny (zbytky po lisování vína: slupky, semínka i třeba větvičky). Obsah alkoholu se zpravidla pohybuje mezi 37,5 - 60 %.Chuť může být pokaždé jiná. Stejně jako u samotného vína záleží na odrůdě, místě pěstování i teplotě při které víno zrálo.
  • Tuzemské destiláty
  • Luxusní alkohol

    V našem eshopu najdete pravdu široký sortiment luxusního alkoholu. Nabízíme Vám ty nejlepší a nejkvalitnější alkoholické nápoje z celého světa. V naší nabídce najdete opravdu kvalitní alkohol a můžete si zvolit luxusního dárkového balení. Neustále náš sortiment doplňujeme. Pokud si nejste jisti výběrem, neváhejte a kontaktujte nás.

    Dárkové kazety s luxusním alkoholem

    Pokud potřebujete lahev jako dárek, vyberte si z krásných dárkových kazet. V těchto kazetách jsou lahve nejen krásně zabaleny, ale ve většině případů doplněny o značkové skleničky či doplňky ze sortimentu výrobců. Pro naše zákazníky dodáváme velmi kvalitní alkohol za příznivé ceny. Neváhejte a nahlédněte do naší nabídky luxusního alkoholu. Pokud budete potřebovat s čímkoli poradit, obraťte se na naše zkušené prodejce. Rádi se Vám budou věnovat.

na stránce
Zobrazeno 1 - 36 z 558 položek
Zobrazeno 1 - 36 z 558 položek